epharma vei apteekin palvelut lähemmäs kuluttajaa – lääkkeet saa nyt suoraan Mehiläisen digiklinikalta OmaMehiläinen sovelluksen kautta

Perinteisesti lääkärissä asioiva asiakas joutuu käymään kahdessa eri toimipisteessä, ensin lääkärissä, jossa hänelle kirjoitetaan lääkemääräys ja sen jälkeen apteekissa noutamassa lääkkeet. Digiklinikan avulla asiakkaan ei tarvitse välttämättä lähteä kotoaan lääkäriin vaan asiointi lääkärin kanssa onnistuu mutkattomasti virtuaalisesti vaikkapa omalta kotisohvalta. Meidän tavoitteemme oli tuoda myös lääkkeet tähän samaan kanavaan, mutta lainsäädännön ja Fimean määräysten mukaisesti apteekin tuottamana palveluna.

Lääkkeiden verkkokaupassa tärkeää on laadukas ja nopea palvelu. ”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla olemme toimittaneet lääkkeet asiakkaalle jopa 48 minuutissa siitä, kun asiakas on tilannut lääkkeen Mehiläisen sovelluksella. Tällä pyritään varmistamaan, että lääkettä tarvitseva asiakas saa lääkkeet yhtä nopeasti kotiinsa, kuin ne saisi käymällä apteekissa – joskus jopa nopeammin.”, toteaa Ecomergy Pharman toimitusjohtaja Kimmo Rauhala ja jatkaa ”asiakaslupaus on nyt pikatoimituksille pääkaupunkiseudulla 4 tuntia ja vasteaika tilauksen käsittelyyn ja lääkeneuvonnan antamiseen 30 minuuttia”.

Reseptilääkkeiden tilaaminen on suomalaisille asiakkaille vielä uusi asia. Suurin osa asiakkaista ei edes tiedä, että reseptilääkkeen tilaaminen verkossa on mahdollista. Ecomergy Pharman tavoitteena on tehdä tästä asiakkaalle mahdollisimman helppoa ja turvallista, yhteistyössä apteekkien kanssa.

Niille asiakkaille, jotka eivät asioi Mehiläisessä, Ecomergy Pharmalla on vaihtoehtoinen ratkaisu. ”Olemme kehittäneet myös oman mobiilisovelluksen, jonka kautta lääkkeiden ja apteekin tuotteiden tilaaminen onnistuu yhtä vaivattomasti, nopeasti ja turvallisesti ja kehitämme palvelua jatkuvasti asiakaspalautteen ja toimialan mahdollisuuksien kehittyessä. Sovelluksen voi ladata iPhonelle ja Android-laitteelle sovelluskaupasta nimellä Apteekki”, päättää Kimmo Rauhala.

Ecomergy Pharma Oy (ePharma) on suomalainen yhtiö, joka yhteistyössä apteekkien ja terveysalan toimijoiden kanssa kehittää omaa digiapteekkia ja siihen liittyviä palveluita, kuten logistiikkaa, tarjoamaa ja yhteistyötä innovatiivisesti yli perinteisten rajojen – asiakkaan hyväksi. Yhtiömme on 100% suomalainen ja perustettu yhdessä 8 apteekkarin kanssa ja mukana on apteekkeja jo Helsingistä Ivaloon. Haemme parhaillaan mukaan uusia apteekkikumppaneita toiminta-alueen laajentamiseksi kaikkialla Suomessa.

Lisätietoja antaa Kimmo Rauhala, puhelin 0504611131 ja kimmo.rauhala@epharma.fi.